Binnenmaas geeft HWL extra subsidie voor behoud Kuipersveer

Op 7 november heeft de gemeenteraad ingestemd met een extra financiële gift aan Hoekschewaards Landschap (HWL). De bijdrage is bedoeld om de huur te betalen van de grond van het natuurgebied langs Kuipersveer in Puttershoek. De eigenaar van deze grond (het Rijk) besloot in 2016 om huur te vragen. Vanwege deze kosten dreigt het natuurgebied te verdwijnen. Binnenmaas, Hoekschewaards Landschap en beheerder Free Nature willen dit voorkomen. Binnenmaas betaalt nu de huur voor de komende drie jaar. Daarnaast zoeken de drie partijen samen naar een langdurige oplossing.

Free Nature

Het natuurgebied bij Kuipersveer wordt beheerd door Free Nature. Dit gebeurt op een natuurlijke manier door Schotse Hooglanders vrij te laten grazen. Dankzij deze beheersvorm ontstaat een afwisselend landschap met allerlei plantensoorten, die op hun beurt weer insecten en vogels aantrekken. Het gebied is openbaar toegankelijk. De kosten voor het beheer worden gedragen door verschillende sponsoren die zijn verenigd in ‘Vrienden van Kuipersveer’. Meer informatie over het natuurgebied is te vinden op www.freenature.nl/kom-kijken/kuipersveer.

(foto: Free Nature)

08-11-2017

Reacties (0)

Plaats een reactie

Spamcontrole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
u t o n a s a m e k u s e d o
Voer de letters in die onder de cijfers 9 en 15 staan. (verplicht)

Niet gevonden wat u zocht?

Vul dan dit contactformulier in, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

U bent hier:Startpagina | Actueel | Berichtgeving | Nieuws | Binnenmaas geeft HWL extra subsidie voor behoud Kuipersveer
Deel deze pagina
...geeft je de ruimte

Sportlaan 22, 3299 XG Maasdam  Adres gemeente Binnenmaas
Postbus 5455, 3299 ZH Maasdam  E-mail adres gemeente Binnenmaas
14 078 / 088 – 647 13 00  Telefoonnummer gemeente Binnenmaas
gemeente@binnenmaas.nl  E-mail adres gemeente Binnenmaas
Openingstijden en afspraak maken Afbeelding van een klok