Drie nieuwe elektrische auto's voor wagenpark Binnenmaas

Dit item is verlopen op 05-05-2017.

Dinsdag 4 april heeft wethouder Leon van Noort de sleutels van drie nieuwe elektrische auto’s in ontvangst genomen. Het gaat om twee personenauto's en één bestelauto. Deze vervangen de huidige bedrijfswagens van gemeente Binnenmaas. Het totaal aantal elektrische voertuigen komt hiermee op vier. Binnenmaas bekijkt of het wagenpark nog verder wordt uitgebreid met groene voertuigen.

Duurzaamheid

Het wagenpark van gemeente Binnenmaas bestaat grotendeels uit bestelauto’s voor onder andere de buitendienst, toezichthouders en de bodes. De laatste jaren overtuigen de financiële en milieutechnische voordelen Binnenmaas steeds meer om elektrisch te gaan rijden en zo het streven naar duurzaamheid zichtbaar te maken. De verdere vergroening van het wagenpark met de nieuwe elektrische auto’s past daarmee ook goed in de duurzaamheidsvisie van gemeente Binnenmaas.

Accucapaciteit verdubbeld

De nieuw aangeschafte Renault ZOE personenauto’s beschikken over een accu die, vergeleken met het vorige model, over een verdubbelde capaciteit beschikken. Met het oude model kon in de praktijk 120 km gereden worden. Dit was voor 95% van de ritten ruim voldoende. Met de nieuwe auto’s kan ruim 250 kilometer per acculading gereden worden. Dit is ruim voldoende om een hele dag in de Hoekse Waard rond te rijden of  bijvoorbeeld een bijeenkomst in Den Haag bij te wonen.

05-04-2017

Reacties (0)

Niet gevonden wat u zocht?

Vul dan dit contactformulier in, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

U bent hier:Startpagina | Actueel | Berichtgeving | Nieuws | Drie nieuwe elektrische auto's voor wagenpark Binnenmaas
Deel deze pagina
...geeft je de ruimte

Sportlaan 22, 3299 XG Maasdam  Adres gemeente Binnenmaas
Postbus 5455, 3299 ZH Maasdam  E-mail adres gemeente Binnenmaas
14 078 / 088 – 647 13 00  Telefoonnummer gemeente Binnenmaas
gemeente@binnenmaas.nl  E-mail adres gemeente Binnenmaas
Openingstijden en afspraak maken Afbeelding van een klok