Entree van Puttershoek krijgt een nieuw gezicht

Dit item is verlopen op 27-08-2017.

Gemeente Binnenmaas en projectontwikkelaar NCB Projectrealisatie BV hebben overeenstemming bereikt over de invulling van de voormalige locaties Haabo en het gemaal ’t Hooft van Benthuizen bij de kruising Molendijk/Schouteneinde in Puttershoek. Wethouder Van Etten van gemeente Binnenmaas en de heer Smid van NCB Projectrealisatie BV hebben op 13 juli jl. een zogenaamde anterieure exploitatieovereenkomst getekend ten behoeve van de samenwerking aan de herontwikkeling naar woningbouw. Met de realisatie van het nieuwbouwplan zal deze dorpsentree een mooie uitstraling krijgen.

Wethouder Van Etten en de heer Smid zijn bijzonder verheugd dat er nu een getekende exploitatieovereenkomst ligt. Een belangrijke stap, dé start voor de verdere woningbouwontwikkeling op deze prachtige locatie. “Dit plan zorgt voor een ingrijpende en tegelijkertijd noodzakelijke verbetering van de  entree van Puttershoek ter plaatse”, aldus wethouder Van Etten.

Gedifferentieerd woningaanbod

Het woningbouwplan ‘De Waterborg’ biedt drie woningtypes: watervilla’s, gemaalwoningen en appartementen. Bij de planontwikkeling is rekening gehouden met de karakteristieke, historische uitstraling van het Schouteneinde en de directe omgeving. Er is sprake van een gevarieerd woningaanbod voor onder meer gezinnen en senioren.

Mooie uitstraling en energiezuinig

De gemaalwoningen verwijzen qua uitstraling naar het oude gemaal. De watervilla’s krijgen in architectuur een eigen karakter en worden uitgevoerd met grote terrassen direct aan het water. Meer gericht op het Schouteneinde worden appartementen gesitueerd rond een hofje. De toekomstige bewoners kunnen genieten van woningen die zowel energiezuinig als comfortabel zijn. Door de oriëntatie op het water en de weilanden krijgen de toekomstige bewoners een prachtig uitzicht.

Informatieavond

Gemeente Binnenmaas en NCB Projectrealisatie BV zullen omstreeks half oktober een informatieavond organiseren. Tijdens deze avond worden belangstellenden geïnformeerd over de voorgenomen woningbouwontwikkeling. De datum voor de bijeenkomst wordt te zijner tijd bekend gemaakt. Voor meer informatie over het project kan men terecht bij de gemeentelijk projectleider, mevrouw M. de Gelder, telefonisch te bereiken via 14 078 of per email: marielle.de.gelder@binnenmaas.nl of via de projectpagina op deze website. Belangstellenden kunnen ook op de hoogte blijven via facebook.com/dewaterborg.

19-07-2017

Reacties (1)

Door Nel Peek, 19 07 2017 om 18:28
Graag krijg ik informatie over dit plan

Niet gevonden wat u zocht?

Vul dan dit contactformulier in, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

U bent hier:Startpagina | Actueel | Berichtgeving | Nieuws | Entree van Puttershoek krijgt een nieuw gezicht
Deel deze pagina
...geeft je de ruimte

Sportlaan 22, 3299 XG Maasdam  Adres gemeente Binnenmaas
Postbus 5455, 3299 ZH Maasdam  E-mail adres gemeente Binnenmaas
14 078 / 088 – 647 13 00  Telefoonnummer gemeente Binnenmaas
gemeente@binnenmaas.nl  E-mail adres gemeente Binnenmaas
Openingstijden en afspraak maken Afbeelding van een klok