Grote suikerbiet kunstwerk Wijk van je Leven uit voorzorg weggehaald

Dit item is verlopen op 05-05-2017.

De medewerkers van de Buitendienst van gemeente Binnenmaas hebben de grootste van de twee suikerbieten die onderdeel uitmaken van het kunstwerk op het Zomerplein in Puttershoek weggehaald. De biet, die in de Wijk van je Leven op een sokkel ligt, zat los en is uit voorzorg verwijderd. Hij wordt op korte termijn weer teruggeplaatst.

Kunstwerk

De twee bieten maken deel uit van het kunstwerk: "Een kleine geschiedenis van Puttershoek", gemaakt door kunstenaar Florian Göttke, in opdracht van de gemeente Binnenmaas. De acht afzonderlijke delen van het werk, op verschillende plaatsen rondom het Zomerplein geplaatst, vertellen een stukje van de werkelijke of mogelijke geschiedenis van Puttershoek. Zo zijn te zien: een discobal die refereert aan het populaire Alcazar, de stoel waar de jonge Mozart op doortocht door Puttershoek – misschien – op gezeten heeft, de toekomstige eerste Nederlandse astronaute en natuurlijk de bieten: de eerste suikerbiet die in de 19e eeuw werd verwerkt in de suikerfabriek en de laatste uit 2004.

05-04-2017

Reacties (0)

Niet gevonden wat u zocht?

Vul dan dit contactformulier in, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

U bent hier:Startpagina | Actueel | Berichtgeving | Nieuws | Grote suikerbiet kunstwerk Wijk van je Leven uit voorzorg weggehaald
Deel deze pagina
...geeft je de ruimte

Sportlaan 22, 3299 XG Maasdam  Adres gemeente Binnenmaas
Postbus 5455, 3299 ZH Maasdam  E-mail adres gemeente Binnenmaas
14 078 / 088 – 647 13 00  Telefoonnummer gemeente Binnenmaas
gemeente@binnenmaas.nl  E-mail adres gemeente Binnenmaas
Openingstijden en afspraak maken Afbeelding van een klok