Indiëherdenking in Binnenmaas

Dit item is verlopen op 22-09-2017.

Op vrijdag 15 september vindt voor de 21e keer de herdenking van de gevallen militairen plaats bij het Indië-monument op begraafplaats De Essenhof aan de Sportlaan in Puttershoek.

De herdenking is een sobere maar indrukwekkende bijeenkomst, waaraan ook leerlingen van openbare basisschool De Pijler uit Maasdam meedoen. Deze school heeft het Indië-monument, dat in september 1995 op de begraafplaats is geplaatst, in 1999 geadopteerd. Er wordt gesproken door burgemeester A.J. Borgdorff (speech kunt u onderaan deze pagina downloaden) en ds. Jan Tom Schneiders, coördinator geestelijke verzorging bij het Veteraneninstituut. Muziekvereniging “MaasMuziek” speelt koraalmuziek.

Naast de oud-Indiëgangers zijn ook zogeheten ‘nieuwe’ veteranen uitgenodigd voor de herdenking. De herdenking is breder getrokken nu steeds meer jonge mannen en vrouwen worden uitgezonden op vredesmissies. In het Comité Indië-monument Binnenmaas hebben dan ook vertegenwoordigers van de Indië-veteranen en nabestaanden 1942-1949 zitting, van de Nieuw-Guinea-veteranen, maar ook van de Libanon-veteranen. De oude veteranen zien wel verschillen tussen hun eigen generatie en die van de jonge veteranen, maar zij willen vooral de nadruk leggen op wat zij delen. Dat zijn de soms vreselijke dingen die zij hebben meegemaakt en die een stempel op hun verdere leven hebben gedrukt. 

Genodigden en belangstellenden zijn vanaf 13.30 uur welkom in de aula van de begraafplaats. Het programma begint om 14.00 uur.

07-09-2017

Te downloaden:

Reacties (0)

Niet gevonden wat u zocht?

Vul dan dit contactformulier in, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

U bent hier:Startpagina | Actueel | Berichtgeving | Nieuws | Indiëherdenking in Binnenmaas
Deel deze pagina
...geeft je de ruimte

Sportlaan 22, 3299 XG Maasdam  Adres gemeente Binnenmaas
Postbus 5455, 3299 ZH Maasdam  E-mail adres gemeente Binnenmaas
14 078 / 088 – 647 13 00  Telefoonnummer gemeente Binnenmaas
gemeente@binnenmaas.nl  E-mail adres gemeente Binnenmaas
Openingstijden en afspraak maken Afbeelding van een klok