Onderzoek naar twee bijzondere reptielen bij Kuipersveer

Dit item is verlopen op 23-06-2017.

Er is naar aanleiding van een melding bij de politie in de afgelopen dagen onderzoek gedaan naar de aanwezigheid van twee bijzondere reptielen, krokodilachtigen, in het buitendijkse gebied ten westen van Kuipersveer. Op verzoek van de politie heeft de gemeente Binnenmaas het gebied tijdelijk afgezet met hekken. Er zijn na onderzoek geen sporen van de aanwezigheid van krokodilachtigen aangetroffen.

Vrijdagavond 26 mei werd bij de politie melding gemaakt van twee bijzondere reptielen, die gezien zouden zijn in het buitendijkse gebied ten westen van Kuipersveer. Een wandelaar had ter hoogte van de kreek bij de Buitenzomerlanden-Geertruida Agathapolder twee dieren gezien die overeenkomsten leken te hebben met krokodillen. Zaterdag heeft de dierenpolitie samen met een expert van Serpo onderzoek gedaan in het gebied. Serpo is een opvangcentrum in Rijswijk voor slangen, krokodillen en andere reptielen en heeft veel ervaring met deze diersoorten. Er werden geen sporen aangetroffen van krokodilachtigen. Ook bij een latere uitgebreide zoektocht in het gebied van de melding en het omringende gebied, eveneens in samenwerking met Serpo, is niets gevonden.

De hekken die op de toegangspaden naar het gebied zijn geplaatst, zullen in de loop van deze week worden verwijderd. Wel worden in een wat groter gebied tussen de Heinenoordtunnel en Kuipersveer borden geplaatst om bezoekers te informeren over de melding. Hoewel er niets is aangetroffen wat op de aanwezigheid van twee krokodillen wijst, wordt uit voorzorg gevraagd vooralsnog toch extra alert te zijn bij een bezoek aan het gebied.

Meldingen over waarnemingen van bijzondere diersoorten die eventueel gevaar voor de omgeving kunnen opleveren, kunnen worden gedaan bij de politie via 0900 – 8844 of de dierenpolitie via 144. Voor algemene informatie kunt u terecht bij de gemeente via 14 078.

31-05-2017

Reacties (0)

Niet gevonden wat u zocht?

Vul dan dit contactformulier in, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

U bent hier:Startpagina | Actueel | Berichtgeving | Nieuws | Onderzoek naar twee bijzondere reptielen bij Kuipersveer
Deel deze pagina
...geeft je de ruimte

Sportlaan 22, 3299 XG Maasdam  Adres gemeente Binnenmaas
Postbus 5455, 3299 ZH Maasdam  E-mail adres gemeente Binnenmaas
14 078 / 088 – 647 13 00  Telefoonnummer gemeente Binnenmaas
gemeente@binnenmaas.nl  E-mail adres gemeente Binnenmaas
Openingstijden en afspraak maken Afbeelding van een klok