Succesvolle start lesproject Veilig Omgaan Met Opvallend Landbouwverkeer

Op vrijdag 10 november gingen leerlingen van vijf basisscholen uit Mijnsheerenland, Puttershoek en Westmaas aan de slag met het lesproject ‘Veilig Omgaan Met Opvallend Landbouwverkeer'. Op het terrein van Recreatieoord Binnenmaas in Mijnsheerenland gaf Leon van Noort, wethouder verkeer bij gemeente Binnenmaas en regionaal ambassadeur verkeersveiligheid om 8.45 uur het startschot voor dit verkeersveiligheidsproject.

Ongeveer 185 leerlingen uit de bovenbouw kregen voorlichting over hoe zij zich het beste kunnen gedragen rondom grote opvallende voertuigen die zij op de weg kunnen tegenkomen. Met een scala aan grote, imposante landbouwvoertuigen konden de kinderen zien hoe ‘groot en klein’ verkeer goed samen kunnen gaan. Gemeente Binnenmaas heeft veel te maken met grote voertuigen in combinatie met kinderen die op de fiets naar school gaan.

VOMOL: twee doelgroepen

De basisschoolleerlingen kregen voorlichting over landbouwverkeer van studenten van de mbo-opleidingen Het Prinsentuin College en EduDeltaCollege. Onder begeleiding van een VOMOL-docent lieten de jonge chauffeurs van deze voertuigen de leerlingen ervaren waarom zij afstand moeten houden van deze grote voertuigen en wat een chauffeur van zo'n groot voertuig wel en niet kan zien. Een VOMOL-docent sloot het geheel af met een evaluatieles. Met deze aanpak werden twee groepen jonge verkeersdeelnemers tegelijkertijd bereikt: kinderen die leren om alleen het verkeer in te gaan en beginnende bestuurders van grote landbouwvoertuigen.

Samenwerking

Gemeente Binnenmaas werkt samen met de andere gemeenten in de Hoeksche Waard aan verkeersveiligheid in de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) Hoeksche Waard. Samen met het Regionale Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV ZH) organiseert de RPV het project VOMOL. Loonbedrijven uit de Hoeksche Waard stellen voertuigen beschikbaar. Daarmee wordt ook de loonwerksector betrokken bij het project.

Dit is een bericht van Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard

10-11-2017

Reacties (0)

Plaats een reactie

Spamcontrole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
a v o s o k e c a k e n e j u
Voer de letters in die onder de cijfers 9 en 11 staan. (verplicht)

Niet gevonden wat u zocht?

Vul dan dit contactformulier in, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

U bent hier:Startpagina | Actueel | Berichtgeving | Nieuws | Succesvolle start lesproject Veilig Omgaan Met Opvallend Landbouwverkeer
Deel deze pagina
...geeft je de ruimte

Sportlaan 22, 3299 XG Maasdam  Adres gemeente Binnenmaas
Postbus 5455, 3299 ZH Maasdam  E-mail adres gemeente Binnenmaas
14 078 / 088 – 647 13 00  Telefoonnummer gemeente Binnenmaas
gemeente@binnenmaas.nl  E-mail adres gemeente Binnenmaas
Openingstijden en afspraak maken Afbeelding van een klok