Pagina opties

Groter
A A

Heinenoordtunnel weekendafsluitingen begin 2018

Rijkswaterstaat voert in januari en februari onderzoek uit in de Heinenoordtunnel (A29). Dit is een onderzoek ter voorbereiding op de renovatie van de tunnel. De resultaten geven duidelijkheid over de renovatieopgave. Voor dit onderzoek is het nodig om twee weekenden lang één tunnelbuis af te sluiten. Het verkeer wordt omgeleid via de A16, A17 en N217. Er blijft steeds één tunnelbuis beschikbaar. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van ongeveer 30 minuten.

Werkzaamheden

Om het verkeer niet onnodig te hinderen werkt Rijkswaterstaat in de weekenden. De naastgelegen Tweede Heinenoordtunnel blijft beschikbaar voor (brom)fietsers en langzaam verkeer.

De tunnel is richting Barendrecht/Rotterdam afgesloten op:

  • Vrijdag 12 januari 22.00 uur - maandag 15 januari 05.00 uur

De toerit S21 Oud-Beijerland is dan ook afgesloten. 

De tunnel is richting Oud-Beijerland/Bergen op Zoom afgesloten op:

  • Vrijdag 2 februari 22.00 uur - maandag 5 februari 05.00 uur

De toerit S20 Barendrecht is dan ook afgesloten.

Hulpdiensten en lijndiensten van Connexxion kunnen gewoon gebruik maken van de tunnel. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld. Een eventueel reserveweekend is gepland van vrijdag 9 februari tot maandag 12 februari.

Omleidingen

In het eerste weekend wordt het verkeer vanuit het zuiden omgeleid via de A16, A17 en N217. De Kiltunnel (N217) wordt vanaf ’s-Gravendeel richting Dordrecht vrijgesteld van tol, vanaf een half uur vóór tot een half uur na de afsluiting.

In het tweede weekend wordt het verkeer vanuit het noorden omgeleid via de A16, A17 en N217. De Kiltunnel (N217) wordt vanaf Dordrecht richting ’s-Gravendeel vrijgesteld van tol, vanaf een half uur vóór tot een half uur na de afsluiting.

Gele borden en de informatiepanelen boven en langs de weg geven de omleidingsroute aan.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de pagina Geplande wegwerkzaamheden, in de factsheet Verkeershinder A29 Rotterdam-Bergen op Zoom of bel met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat, 0800-8002 (gratis).

Dit is een bericht van Rijkswaterstaat