Pagina opties

Groter
A A

Brandweer & Politie

Brandweer

De brandweerkorpsen in de Hoeksche Waard maken deel uit van Brandweer Zuid-Holland Zuid en deze maakt weer onderdeel uit van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. De regio Zuid-Holland Zuid bestaat uit 36 brandweerkazernes, verdeeld in 4 brandweerclusters.

Cluster Hoeksche Waard

Het cluster Hoeksche Waard bestaat uit de gemeenten Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Oud-Beijerland en Strijen. Er bevinden zich brandweerkazernes (posten) in Oud-Beijerland, Maasdam/Puttershoek, 's-Gravendeel, Heinenoord, Mijnsheerenland/Westmaas, Strijen, Numansdorp, Klaaswaal, Zuid-Beijerland, Nieuw-Beijerland en Goudswaard. 

Politie

Het hoofdbureau van politie Hoeksche Waard is gevestigd in Oud-Beijerland aan de Spuidijk 4. In gemeente Binnenmaas zijn diverse wijkagenten actief. De meesten van hen houden ook spreekuur. Klik op de link op de link voor meer informatie over onze wijkagenten.

Belangrijke telefoonnummers

112 - Algemeen alarmnummer

In niet-levensbedreigende situaties

Brandweer: 088 - 636 50 00

Politie: 0900 - 88 44

Burgernet

Werk samen met gemeente Binnenmaas en de politie aan veiligheid in uw buurt. Meldt u zich aan voor Burgernet. Hoe meer mensen aan Burgernet deelnemen, hoe groter de kans dat een verdacht of vermist persoon wordt opgespoord.

Wanneer u deelnemer bent, ontvangt u een spraak- of sms-bericht met het verzoek in uw buurt uit te kijken naar een persoon of voertuig. Heeft u informatie dan kunt u rechtstreeks met de meldkamer bellen via het gratis Burgernetnummer 0800-0011.