Pagina opties

Groter
A A

Buurt Bestuurt, Buurtpreventie & WhatsApp

In Binnenmaas werken (onder andere) gemeente, politie en inwoners nauw samen voor een veilige en leefbare woonomgeving. Dat gebeurt met inzet van Buurt Bestuurt en Buurtpreventie, maar ook via buurt WhatsApp-groepen.

Buurt Bestuurt

Heinenoord

In 2013 zijn wij gestart met Buurt Bestuurt in Heinenoord. Betrokken inwoners, politie, woningcorporatie en gemeente slaan de handen ineen om leven in Heinenoord nog leuker te maken!

Het Buurt Bestuurt comité komt iedere maand samen en bespreekt dan wat er in Heinenoord allemaal gebeurt. Vaste onderwerpen zijn veiligheid en de openbare ruimte. Verder is Hoeksche Waard Wonen ook lid en koppelen zij terug wat er speelt rondom hun huurwoningen.
Naast deze vaste onderwerpen, kan eigenlijk van alles worden besproken. Zolang het dorp er beter van wordt, hoort het op de agenda thuis. Een actie om de snelheid van het verkeer bij de scholen te verlagen, de aanleg van meer parkeerplaatsen. Met z’n allen kom je heel ver is de ervaring van Buurt Bestuurt.

Puttershoek

Na het succes in Heinenoord start Buurt Bestuurt nu ook in Puttershoek. Op 18 mei was er een startbijeenkomst om ook in Puttershoek een Buurt Bestuurt comité van de grond te krijgen. In een Buurt Bestuurt comité werken inwoners samen met gemeente en politie (en eventueel andere partijen) aan veiligheid en leefbaarheid in een dorp.

Meedoen

Wilt u ook meedoen aan Buurt Bestuurt? Wilt u iets voor elkaar krijgen, maar weet u niet hoe? Schuif dan gerust eens aan bij een bijeenkomst. Onze ervaring is dat je verder komt door samen te werken. Het is niet nodig om altijd aanwezig te zijn. Soms levert iemand een waardevolle bijdrage en stopt daarna weer. Dat is geen enkel probleem. Het Buurt Bestuurt comité in Heinenoord komt iedere tweede dinsdag van de maand bijeen en start om 20.00 uur. De bijeenkomst wordt meestal gehouden in Jongerencentrum Joeno, Tienvoet 2.

Buurtpreventie

Ook is in verschillende dorpen van Binnenmaas een buurtpreventieteam actief. Samen met een groep inwoners wordt zo gewerkt aan het veilig houden van onze dorpen. De buurtpreventieteams lopen rondes op straat. Als zij verdachte situaties zien, dan geven zij dit door aan de wijkagent. De wijkagent komt na de melding van Buurtpreventie in actie. Een aantal leden van Buurtpreventie is ook lid van Buurt Bestuurt.

WhatsApp-groepen

Daarnaast zijn in verschillende dorpen in Binnenmaas WhatsApp-groepen opgezet. In een buurt kunnen bewoners elkaar zo op de hoogte houden van verdachte omstandigheden. Ook dit werkt mee aan het veilig houden van onze woonomgeving.

Meer informatie

Op www.woneninheinenoord.nl vindt u meer informatie over Buurt Bestuurt, WhatsApp-groepen en Buurtpreventie in Heinenoord. 

Op Facebook zijn verschillende pagina’s waar u meer informatie kunt vinden:

Op Twitter:

Contact

Heeft u nog vragen over Buurt Bestuurt of WhatsApp? Neem dan contact op met een van de onderstaande contactpersonen.

U kunt hen ook telefonisch bereiken via 14 078 / 088 - 647 13 00.