Pagina opties

Groter
A A

Meldingen en klachten leefomgeving

Uw straat en het groen in uw omgeving hebben onze speciale aandacht. De gemeente ziet echter niet alles. Valt u iets op? Signaleert u bijvoorbeeld schade of vernielingen aan openbaar eigendom bijvoorbeeld door vandalisme? Laat het ons weten en geef uw melding of klacht door!

Ons dorpen-serviceteam staat voor u klaar

De gemeente Binnenmaas heeft het dorpen-serviceteam in het leven geroepen om uw woonomgeving nog schoner, mooier en veiliger te maken. De medewerkers van het dorpen-serviceteam staan voor u klaar om meldingen over het onderhoud aan de buitenruimte als dat kan direct op te lossen. Bovendien kunt u hen rechtstreeks aanspreken als u een van hen in het dorp tegenkomt. NB: wij verzoeken u de medewerkers van de sociale werkvoorziening WHW-bedrijven die ook deel uitmaken van het team niet aan te spreken.

Wat kunnen de medewerkers van het dorpen-serviceteam zoal voor u doen?

  • klein straatwerk, bijvoorbeeld een tegel of klinker die gevaarlijk omhoog staat;
  • het herstellen van (lichte schade aan) openbare eigendommen;
  • zwerfvuil en glaswerk opruimen;
  • rechtzetten van verkeersborden, prullenbakken en straatmeubilair;
  • onderhoud aan speeltoestellen;
  • snoeiwerkzaamheden;
  • controleren op gevaarlijk overhangend groen;
  • en nog vele andere kleine werkzaamheden.

Zijn er meldingen of klachten die niet direct verholpen kunnen worden, dan verwijzen de medewerkers van het dorpen-serviceteam u graag door.

Openbare verlichting

Is er een lantaarnpaal (lichtmast) kapot in uw straat? Storingen aan de openbare verlichting kunt u rechtstreeks melden bij Nijkamp Aanneming, de beheerder van de openbare verlichting in onze gemeente. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Openbare verlichting'.

Stoken (hout)kachels en openhaarden

Met name in de winterperiode komen er klachten bij ons binnen over overlast (bijvoorbeeld verbrandingslucht) van (hout)kachels en openhaarden door particulieren. Wettelijk gezien zijn er weinig mogelijkheden waarmee dergelijke overlast kan worden voorkomen. Wel is er regelgeving die gericht is op het brandveilig gebruik van (hout)kachels en openhaarden. Een en ander is geregeld in het Bouwbesluit. Meer informatie vindt u in het document 'Wat te doen bij klachten over stoken van (hout)kachels door particulieren' dat u hieronder kunt downloaden.

Gaat u hout stoken, bekijk dan eerst even de Stookwijzer op www.stookwijzer.nu. De Stookwijzer geeft in één oogopslag weer wanneer de omstandigheden gunstig zijn om hout te stoken.