Vissen in Binnenmaas

De Hoeksche Waard is een prachtig eiland met veel recreatieve mogelijkheden. Dankzij het vele water in én rond de Hoeksche Waard is het een aantrekkelijk gebied voor (sport)vissers. Er zijn dan ook meerdere hengelsportverenigingen actief. Het eiland is opgedeeld in zeven visgebieden. Er zijn zes verenigingen die de visrechten in deze gebieden huren. Op de pagina met vislocaties (zie link onderaan deze pagina) kunt u een overzichtskaart van de zeven visgebieden downloaden.

Hengelsportverenigingen Binnenmaas

In de visgebieden in gemeente Binnenmaas zijn de volgende hengelsportverenigingen actief:

Viswater beter toegankelijk

Gemeente Binnenmaas vindt het belangrijk dat sportvissers gemakkelijk toegang hebben tot ons viswater. Niet alleen inwoners van Binnenmaas, maar ook recreanten en vissers van buiten onze gemeente. Daarom hebben wij met HSV Binnenmaas (de huurder van het grootste visgebied binnen onze gemeente) de volgende afspraken gemaakt:

  • al het water binnen de bebouwde kom van onze gemeente is vrij toegankelijk voor kinderen tot en met 14 jaar. Buiten de bebouwde kom moeten ze jeugdlid worden om te vissen in de polder en in de Binnenmaas. Vanaf 2018 zijn alle wateren van HSV Binnenmaas (dus incl. de Binnenmaas en de Vliet) vrij toegankelijk voor kinderen tot en met 14 jaar met de gratis jeugdvergunning;
  • de dagpassen en weekvergunningen zijn geldig voor al het water van HSV Binnenmaas;
  • de incidentele bezoeker/recreant van buiten de Hoeksche Waard die hier een dag of langer verblijft, hoeft géén lid te worden van HSV Binnenmaas. Met een dagpas of weekvergunning kan deze gebruik maken van alle wateren van HSV Binnenmaas.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de vislocaties of de verkooppunten van de dagpassen en weekvergunningen in Binnenmaas? Klik dan op een van de onderstaande links. Ook op de websites van de hengelsportverenigingen zelf vindt u veel informatie over het vissen in Binnenmaas. Voor overige vragen kunt u contact opnemen met Monique Sissing, medewerker Economische Zaken. Haar contactgegevens vindt u in de kolom aan de rechterkant van deze pagina.

Links

Extra informatie

Contact

Voor meer informatie over monumenten kunt u contact opnemen met mevrouw M. (Monique) Sissing van het team Omgevingszaken.

 14 078 / 088 – 647 13 00 

monique.sissing@binnenmaas.nl

Niet gevonden wat u zocht?

Vul dan dit contactformulier in, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

U bent hier:Startpagina | Ontdek Binnenmaas | Recreatie | Vissen in Binnenmaas
Deel deze pagina
...geeft je de ruimte

Sportlaan 22, 3299 XG Maasdam  Adres gemeente Binnenmaas
Postbus 5455, 3299 ZH Maasdam  E-mail adres gemeente Binnenmaas
14 078 / 088 – 647 13 00  Telefoonnummer gemeente Binnenmaas
gemeente@binnenmaas.nl  E-mail adres gemeente Binnenmaas
Openingstijden en afspraak maken Afbeelding van een klok