Toegankelijkheid

Gemeente Binnenmaas besteedt veel aandacht aan toegankelijkheid, gebruiksgemak en vindbaarheid. Wij proberen alle informatie zo aan te bieden dat iedereen deze eenvoudig kan vinden en gebruiken. Wij gebruiken daarvoor het Kwaliteitsmodel Webrichtlijnen. Wilt u meer weten over de webrichtlijnen, kijk dan op www.webrichtlijnen.nl.

Webrichtlijnentoets 2015

Onze website is momenteel toegankelijk volgens de Webrichtlijnen Prioriteit 1, en we streven ernaar dat deze per 1 januari 2015 voldoet aan Webrichtlijnen versie 2 op niveau AA.

Op 27 oktober 2014 is door SIMgroep en KING een aantal veelbezochte pagina's op onze website handmatig getoetst op de webrichtlijnen waaraan we in 2015 moeten voldoen. Daarbij is een aantal onderdelen gevonden die nog aangepast moeten worden.

U kunt onderaan deze pagina het rapport van deze toets bekijken, en een verklaring waarin wij uitleggen wanneer de gevonden onderdelen wel voldoen aan de richtlijnen.

Maatregelen om de toegankelijkheid te bevorderen

Wij hebben de volgende maatregelen genomen om naleving van de Webrichtlijnen te bevorderen:

  • automatische toetsen - wij laten onze website regelmatig toetsen door een automatische toetstool zoals Gewoon Toegankelijk.
  • handmatige interne toetsen - onze webmaster toetst eenmaal per jaar de website handmatig.
  • interne controle vóór publicatie - onze webmaster toetst vóór publicatie alle content op toegankelijkheid.
  • periodieke interne controle - onze webmaster voert periodiek tussentijdse controles uit op de content.

Melding van ontoegankelijkheid

Mocht u van mening zijn dat onze website ondanks onze toetsing niet voldoet of heeft u om wat voor een reden dan ook geen toegang tot de informatie die u zoekt; laat het ons weten. Hiermee helpt u ons de website te verbeteren, zodat u en eventuele medebezoekers in de toekomst optimale toegang hebben tot onze informatie.

U kunt een melding doen door het reactieformulier in te vullen, de link vindt u ook op deze pagina. Beschrijf het probleem en neem de link naar de desbetreffende pagina op. Wij kunnen uw melding beter beoordelen wanneer u aanvullend ook aangeeft welk besturingssysteem u gebruikt (bijvoorbeeld Windows, Mac OS), welke browsersoftware u heeft (Internet Explorer, Safari, Chrome enzovoort), of u instellingen heeft aangepast en of u hulpmiddelen, schermlezer, schermvergrotingssoftware, spraakherkenningssoftware gebruikt.

Uw reactie zal in onderzoek worden genomen en u wordt op de hoogte gesteld van de beoordeling en eventueel de termijn waarin het wordt aangepast.

Niet gevonden wat u zocht?

Vul dan dit contactformulier in, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

U bent hier:Startpagina | Toegankelijkheid
Deel deze pagina
...geeft je de ruimte

Sportlaan 22, 3299 XG Maasdam  Adres gemeente Binnenmaas
Postbus 5455, 3299 ZH Maasdam  E-mail adres gemeente Binnenmaas
14 078 / 088 – 647 13 00  Telefoonnummer gemeente Binnenmaas
gemeente@binnenmaas.nl  E-mail adres gemeente Binnenmaas
Openingstijden en afspraak maken Afbeelding van een klok