Wmo-loket Hoeksche Waard

Het Wmo-loket Hoeksche Waard is het expertisecentrum op het gebied van wonen, zorg en welzijn.

Loopt u in uw dagelijkse bezigheden tegen problemen aan en heeft u het gevoel dat u daardoor niet goed mee kunt doen in de samenleving? Kunt u dit probleem niet oplossen met hulp van vrienden, familie of buren? Meld uw probleem dan bij het Wmo-loket van de vijf Hoeksche Waardse gemeenten. De consulenten van het Wmo-loket geven u graag informatie en advies. Denk hierbij bijvoorbeeld aan problemen op het gebied van:

  • het huishouden
  • vervoer en mobiliteit
  • wonen
  • het invullen van uw dag
  • het aangaan en onderhouden van contacten met anderen
  • de zorg voor een ander
  • het bijhouden van uw administratie

Het Wmo-loket Hoeksche Waard is er voor mensen die zelf hulp nodig hebben, maar ook voor hun familieleden en mantelzorgers. Ook vrijwilligers kunnen bij het Wmo-loket terecht voor informatie en advies. Voor mantelzorg- en vrijwilligersondersteuning kunt u bovendien terecht bij MEE Zuid-Holland Zuid. Een link naar deze organisatie vindt u in de rechterkolom.

Melding maken

U kunt melding maken van uw probleem door het 'Bel-mij-terugformulier' in te vullen. U vindt het formulier via de button in de rechterkolom. Eén van de consulenten van het Wmo-loket Hoeksche Waard neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Samen met u bekijken we uw situatie en zoeken we naar een passende oplossing.

U kunt ook bellen met de Wmo Hoeksche Waard. Deze is van 08.30 tot 16.30 uur bereikbaar via nummer 088 – 647 19 20.

Een e-mail sturen kan natuurlijk ook contact@WmoHW.nl.

Iedereen doet mee

Sinds 1 januari 2015 zijn de gemeenten verantwoordelijk voor extra taken op het gebied van jeugd, zorg en werk, waaronder het begeleiden van mensen met een beperking. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) die wordt uitgebreid met een aantal taken uit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ).

De vijf gemeenten uit de Hoeksche Waard hebben samen nieuw beleid gemaakt voor maatschappelijke ondersteuning met als insteek ‘Iedereen doet mee’. We gaan uit van de hulp en ondersteuning door familieleden, buren en vrienden. Gemeenten bieden hulp daar waar nodig is. Deze hulp regelen we zoveel als mogelijk lokaal, vanuit uw eigen woonplaats. Om u zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen en om te weten welke hulp u nodig heeft, werken we nauw samen met zorgaanbieders, welzijnsinstanties en belangenbehartigers. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Samen Meer Hoeksche Waard. U vindt de link naar deze website in de kolom aan de rechterkant van deze pagina.

Extra informatie

Contact

  088 – 647 19 20

Niet gevonden wat u zocht?

Vul dan dit contactformulier in, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

U bent hier:Startpagina | Wonen en Leven | Zorg, Welzijn en Onderwijs | Wmo-loket Hoeksche Waard
Deel deze pagina
...geeft je de ruimte

Sportlaan 22, 3299 XG Maasdam  Adres gemeente Binnenmaas
Postbus 5455, 3299 ZH Maasdam  E-mail adres gemeente Binnenmaas
14 078 / 088 – 647 13 00  Telefoonnummer gemeente Binnenmaas
gemeente@binnenmaas.nl  E-mail adres gemeente Binnenmaas
Openingstijden en afspraak maken Afbeelding van een klok